Baconlindad Fläskfilé med Blomkålspuré

4 port.

  • 600 gr fläskfilé
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar
  • 140 gr bacon

Blomkålspuré;

  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 kg blomkålsbuketter
  • 20 gr smör
  • 3 msk grädde
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta

Putsa filén, salta och peppra den runt om. Linda in baconskivor runt filén. Hetta upp en stekpanna och bryn filén runt om tills den fått färg. Lägg köttet i en ugnsform och stek färdigt i ugnen tills filén har en innertemperatur på 65 grader, 15-20 min.

Koka upp vatten och buljongtärningar, lägg i kålen och koka den mjuk, 3-5 min. Häll av vattnet och mixa kålen slät. Tillsätt smör och grädde under mixningen och smaka av med salt och peppar. Hetta upp oljan och fräs vitlöken tills den fått lite färg. Ringla sedan vitlöksoljan över purén före servering.

Receptet hämtat från Coop MerSmak nr 2.

Annonser

4 responses to this post.

  1. Låter supermumsigt! Tror nog det är en bra kandidat till helgmiddagen! 🙂 Tackar!!

    Svara

  2. Oj oj oj sa gott!! Allt som är baconlindat är smaskens!! 🙂

    Svar: Ja det känns bade trakigt och kul! Trakigt att lämna det fina teamet…men kul med nagot nytt 🙂

    Svara

  3. Visst är det en trend, att fler recept är LCHF-vänliga även i vanliga tidningar? Även om det inte är ett LCHF-reportage, menar jag. Kul och bra!

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: