Kryddigt sidfläsk i ugnen

Detta recept hittade jag hos Fjällmora – det smakar riktigt gott och kan ätas varmt som kallt.

Under mina mensperioder brukar jag ha en burk med skuren sådan sidfläsk, så enkelt och lätt att ta sej en bit när suget sätter in.

Lägg rimmad sidfläskbit i en ugnsfast form och sätt ugnen på 125°.

Rör samman smält smör med lite dijon, lite chili och en skvätt soja och pensla på alla sidor. Baka i ugnen några timmar tills det är klart. Man kan med fördel använda de kryddor man gillar….ex. lite grillkrydda eller örtsalt.

Servera med dagens bästa från trädgården eller haricot verts – kanske en god dressing eller lite cole slaw!

 

 

 

Annonser

One response to this post.

  1. Det där verkar smarrigt…jag är inget fan av fläsk annars, väljer bacon hellre. Men på detta viset blir det ju kanske lite mer än det vanliga fläsket. Ska baskemej prova!

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: