Vad händer i kroppen?

Kärt barn har många namn heter det… snubblade över en artikel om Rymddieten

Den här dieten liknar GI och det är nog en modifikation av det tror jag… Läste artikeln i en kvällstidning och det stod inte några sensationella grejer i den, så det var inget man missat precis. Men en sak tog de upp, som var lätt att ta till sej (jag citerar);

  • ”När du äter snabba kolhydrater, som socker eller vetemjöl, häjs ditt blodsocker. Kroppen reagerar med att tillverka mer insulin, det hormon som tar hand om socker i blodet. Men insulin kan också göra att kroppen lagrar fett.
  • Efter att blodsockret har höjts rejält sjunker det till väldigt låga nivåer i stället. Då blir du oftast sötsugen och känner dig trött. risken är att du stoppar i dig mer snabba kolhydrater för att kompensera.”

För de som äter enl. LCHF är detta ingen nyhet – men jag tycker ändå att det var värt att lägga in på bloggen, för det var så enkelt förklarat. Ju mer kolhydratrik mat du äter, dessto mer kolhydratrik mat blir du sugen på!!! Skita-enkelt!!

Annonser

One response to this post.

  1. Ja det var bra och enkelt förklarat!

    Svar: Ja det finns ju fortfarande en del att göra, men de svåraste och tyngsta grejerna är väl klara till stor del. Vi har fortfarande en hel del saker att packa upp men det får komma allt eftersom.

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: