Somrigt och gott

Grillad kycklingfilé med örtsås  4 port

4 kycklingfilér (eller mer om man är matglad)

Örtsås;

  • 50 gr färsk spenat
  • 1 dl bladpersilja
  • 4 msk gräslök
  • 2 tsk kapris
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl CF
  • 1 dl Gräddfil
  • salt och nymalen svartpeppar
Grilla kycklingfiléerna på utegrill eller stek dem i grillpanna tills de fått fin färg. Salta och peppra. Stek dem klart i ugnen ca 15 min, 175 grader.
Förväll spenat och persilja i 30 sek. i kokande lättsaltat vatten. Häll i durkslag och skölj i iskallt vatten. Krama ur vätskan och finhacka eller mixa persiljan och spenaten. Skär gräslöken fint, spara lite till dekoration. Finhacka kapris och vitlök. Blanda kryddgrönt med CF och Gräddfil. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Lägg upp i en skål och toppa med lite gräslök.
Den som äter potatis kan servera detta till – t.ex. ugnsrostad potatis. Själv serverar jag mej en sallad med:
  • Blandsallad
  • tomat
  • gurka
  • paprika i roliga färger
  • rädisor (som börjar dyka upp i grönsaksdisken nu)
  • lite olika frön – solrosfrön, linfrön etc.
  • kanske lite nötter
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: