Soppa-time!

Det här blev våran middag idag;

KANTARELLSOPPA, 4 port.

Ingredienser:

  • 1 l gula kantereller
  • 1 msk matolja eller smör
  • 4 st scharlottenlökar
  • 0,5 l kycklingfond (jag tog kantarellfond, lika gott det)
  • 0,5 l mjölk
  • 3 dl grädde
  • salt
  • peppar

Gör så här

1. Rensa kantarellerna, det vill säga borsta bort eventuell grus och smuts.

2. Skala och hacka löken fint. Fräs den i matoljan utan att den tar färg.

3. Lägg i de rensade kantarellerna och låt dessa fräsa tills svampen har mjuknat.

4. Lyft ur hälften av svampen och häll i resterande ingredienser. Sjud sakta i cirka 15 minuter och skumma då och då av med en hålslev.

5. Mixa soppan slät med en mixerstav. Smaka av med salt och peppar.

6. Häll upp soppan i skålar och toppa med resten av kantarellerna. Servera med ett gott bröd och en god ost som tillbehör.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: