Ägg

Visste du;

  • att svenska ägg är garanterat salmonellafria och kan därför ätas råa
  • men att din kropp tar upp proteinerna överlägset bäst från tillagade ägg
  • datummärkningen på äggkartongen gäller för ägg i rumstemperatur, vilket innebär att  de håller garanterat längre i kylskåp!

Ett ägg ger 5-8 gram protein, ungefär 1/10 av vuxnas dagsbehov. Proteinet är av den högsta kvalitet som går att uppmäta i ett naturligt livsmedel och innehåller alla essentiella aminosyror din kropp behöver. En av dessa är kolin, känd för att förbättra minnet. Drygt hälften av proteinerna finns i äggvitan, som även är rik på riboflavin, magnesium, kalium och niacin.

Enkel – snabb OMELETTE:

Snabbaste omelletten gör du i mikron. Knäck 2 ägg i en djuptallrik. Vispa dem lätt. Tillsätt 2 msk mjölk eller vatten, ½ krm salt och en liten nypa peppar. Tillaga i mikron på full effekt ca 1 minut. Ta ut och rör om. Tillaga ytterligare ca 1 minut.

Saxat från tidningen BUFFÈ nr1 2012 – som damp ner i brevlådan idag!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: