Middags Recept

*Till det stora sällskapet*

STEKT FLÄSKFILÉ PÅ ITALIENSKT VIS

8-10 port.

Ing.:

  • 2 fläskfiléer á 500 g
  • slat
  • peppar
  • 3 msk smör
  • 3-4 msk pesto
Pesto:
  • ½ dl pinjenötter
  • 1 kruka basilika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 tsk salt
  • 2 dl olivolja
Garnering:   rostade pinjenötter, 1 dl riven parmesanost, basilika
  1. Ansa filéerna och krydda med salt och peppar.
  2. Hetta upp smöret i en stekpanna och bryn köttet runt om.
  3. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna, finhacka basilikan och skala och finhacka vitlöken.
  4. Blanda samman alla ingr. till peston utom oljan i en matberedare.
  5. Mixa peston och tillsätt oljan genom matarröret i en smal strål.
  6. Lägg köttet i en smord eldfast form och stek i 200 grader mitt i ugnen ca 20 min.
  7. Tag ut köttet och skär det i skivor. Lägg det åter på ett eldfast fat.
  8. Klicka över peston och strö över riven parmesanost.
  9. Gratinera i övre delen av ugnen i 250 grader ca 5 min.
  10. Strö över pinjenötter och garnera med basilika.
  11. Servera med ex. blomkålsmos, lätt förvälvda grönsaker, vitkålspasta, eller en god kall sallad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: