Om mej

”En tuff brud i lyxförpackning…”

Nej, det stämmer inte alls. En välbevarad kvinna i sina bästa år  som är:

 • Omtänksam
 • Kärleksfull
 • Vimsig
 • Lugn
 • Och som ÄLSKAR livet!!

För över ett år sedan snubblade jag över en broschyr om LCHF. Det var inte nån ny kost jag var intresserad av utan jag ville veta vilka matvaror som innehöll mest kalium – så vips hade jag denna broschyr!! Jag har en sjukdom som heter MB Meniéres, och medicinerar med vätskedrivande. Detta medför att jag får i mej för lite kalium…för att förkorta det hela!

Nu nästan ett år senare, har jag alltså börjat förstå det här med LCHF – vad det står för och vad det kan ge min kropp och mitt sinne, ja helt enkelt MIN framtid! Jag tackar inte nej till viktnedgång heller!

5 responses to this post.

 1. Posted by Åsa Jacobsson on 4 maj, 2010 at 12:20

  Hej raring!
  Trevlig blogg. Blev nyfiken på MB Meniéres eftersom jag ser många sjukdomar nu för tiden men aldrig hört talas om denna. Googlade och hittade först denna: http://www.perplexingproductions.com/nswmsg/SaltSkip.htm
  Kan vara intressant och verkar vara åt LCHF-hållet men dde menar att det beror på för mycket salt i kosten.
  Nästa är denna och då har vi att göra med något som jag jobbar med. Nämligen autoimmuna sjukdomar; http://www.dizziness-and-balance.com/disorders/menieres/menieres.html Kolla in avsnittet: ”More recent thought on the origin of Meniere’s disease”. Många som jag har varit i kontakt med, som har symtom beroende på ett immunförsvar som inte fungerar som det ska, blir mycket bättre.
  Kram på dig!
  Hälsa ”sambon” 🙂
  Åsa fd hyresvärd

  Svara

 2. Posted by Torben on 11 januari, 2011 at 06:41

  Har din Meniers påverkats av LCHF?

  Svara

  • Jag är lite osäker på den punkten! Dels för att jag tror att den gjort det, men har inga påtagliga bevis för detta… Har inte minskat min medicinering, eller tycker att mina yrselattacker är annorlunda. Det som känns bättre, är att jag vågar mer nu – som t.ex. skidåkningen. Å då menar jag för balansens skull.

   Sen vet jag inte om det är själva sjukdomsbilden som blivit bättre, eller om det är för min viktnedgång skull…. att jag har mer självförtroende nu!

   Jag hoppas jag gett dej ett någorlunda klokt svar? Men jag äter ju den här kosten för min hälsas skull i första hand, och är naturligtvis superglad för viktnedgången – dessa två går nog hand i hand för mej!!

   Svara

 3. Vilken intressant blogg du har! Jag äter också LCHF och ser viktnergången som en bonus…

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: